top of page
Boken

FLØKSAND FORTELLER

Foto: Ane Bysheim

Redaksjonen

Fra v. bak: Eilif Stene og Paul-Gerhard Scholz

Foran: Ingunn Monica Tyssvall og Birgit Haugen Pihl

Boken om Fløksand

INFO vedr. utgivelsen av boken

«FLØKSAND FORTELLER»

 

Hvordan var det egentlig å vokse opp på Fløksand før nye-veien og broene kom? Hvordan var det å drive landbruk, leirføring og torvtaking? Hvordan var det for feriefolket å ankomme Fløksand med fjordabåten en flott sommerdag og se alle folkene som stimlet sammen på kaien? Hvordan var det da strømmen kom i 1951?

 

Før i tiden gikk det flere dyr på markene og fløksandfolket jobbet ute i all slags vær; i våronn, slåttonn og skuronn. Vet forresten den oppvoksende slekt hva en «onn» er? På den annen side; vet de gamle hva en «app» er?

 

Og hvordan er det for de unge å vokse opp «på landet» i våre dager? Frister bylivet eller setter man større pris på stillheten og den friske landluften?

 

FLØKSAND FORTELLER ønsker å belyse disse spørsmålene, og samtidig utvide dine kunnskaper om det vakre Fløksand.

 
I FLØKSAND FORTELLER går vi ikke lenger enn vel 100 år tilbake, og det meste handler om vår nærmeste fortid og egen nåtid.

 

Hvorfor skrive bok om Fløksand? I 2002 laget Mette E. Eilertsen «Fløksand Årbok». Denne årboken ble flittig brukt for å bli kjent med sambygdingene. Vår bok er en oppfølger av årboken, men denne gangen utvidet med gamle og nye bilder samt historier hvor vi vil gi et tidsbilde av stedet vi bor på. Hvordan var det her før, hvordan så det ut, hvordan ser det ut nå og hvem er vi som bor her nå? Vi har gått bredt ut og etterlyst både bilder og fortellinger, og vi har fått inn mange artikler. Vi har intervjuet og samlet tekster fra de eldste, snakket med de unge, vært på museum, studert fjordabåtene, hentet inn lokalhistorisk ekspertise og skrevet ned intervju fra gammelt radioopptak. Vi har gått fra hus til hytte og vi har tatt bilder fra både luften og landjorden.

 

Vi bestemte oss tidlig for å la artiklene skrives på «eget målføre» og resultatet er derfor en blanding av muntlig og skriftlig dialekt, bokmål og nynorsk.

BOKEN
Tittel: FLØKSAND FORTELLER
Pris: 250,- (+ porto)
Boken kan, etter avtale, hentes hos et av styremedlemmene, enten på Fløksand eller i Bergen. Om den skal sendes med post, tilkommer porto - kr 85,-

Ønsker du å bestille boken, fyll ut kontaktskjemaet under eller send en bestilling på e-post  til post@floksand.no

Takk for din bestilling, vi vil kontakte deg and. betaling og sending av boken.

Bestill boken
bottom of page